Nyhetsbrev 20. November 2018

– En alternativ boligpolitikk er mulig
Etter ti timer med hardpakket boligsosial konferanse på Tøyen, var det optimisme å spore både blant arkitekter, sosiale entreprenører og politikere.
Eiendomsdagene 2019
Tid: 17.-18. jan. 2019
Sted: Norefjell Ski & Spa
MELD DEG PÅ

Sandviken skal ikke være gullkyst for utbyggere

Selv om Obos har betalt flere hundre millioner kroner for tomten, kan det ikke være noen selvfølge at de skal få hente ut profitt.

Bedre medvirkning?
Ja takk!

Alle ønsker medvirkning i Oslos byutvikling. Nå jobber kommunen med en egen handlingsplan for medvirkning, og bak Slottet forsøker en privat utbygger å gå nye veier.
Kjempetransaksjon
på Fornebu


Technopolisbygget på Fornebu har fått nye eiere i forbindelse med en av de største eiendomstransaksjonene i Norden.

Nytt senter for boligmarkedsforskning

Regjeringen har gitt OsloMet, Samfunnsøkonomisk analyse og Eiendomsverdi i oppdrag å etablere et nytt senter for boligmarkedsforskning. Senteret skal styrke kunnskapen om boligmarkedet gjennom forskning, utdanning, nettverksbygging og formidling.

Interessert i Det Nye Gullet

Stadig flere investorer fokuserer på spesielle eiendommer. Investeringene er skyhøye og langsiktige. Møt tre aktører som diskuterer hvilke segmenter som er gull – og hvorfor.
 
Vi har klargjort scenen for tre aktører som vet å satse stort og langsiktig. Når de tre gründerne i Bulk Infrastructure, Infranode og Asset Buyout Partners entrer scenen på Eiendomsdagene 2019, får hver enkelt av dem ordet for å dele sine erfaringer og tanker om risiko, lønnsomhet og avkastningsmuligheter i det som blir kalt Det nye gullet. Hva er strategien? Hvorfor satser de som de gjør? Få med deg supernyttige debatten om THE BIG DEALS!
 
Gullkantet kinderegg
Bulk Infrastructure er et tolv år gammelt selskap som satser på den eneste farbare veien for fremtiden. Den bærekraftige. Behovet for datakraft vil øke enormt de nærmeste årene. Bulk vil lage datakraft av vannkraft. De etablerer store datasentre her i Norge fordi det er gunstig, så gjør de avtaler med store selskaper ved å bygge gigantiske fiberkabler på tvers av kloden. Samtidig satser Bulk på lagerbygg. Visjonen er klar: Å gjøre verden tilgjengelig for alle. På Eiendomsdagene 2019 gjør vi gründer Peder Nærbø tilgjengelig for deg!
 
En langsiktig horisont
Infranode tenker langt, og handler gjerne stort. Selskapet investerer langsiktig i infrastruktur. Kapital kommer fra trygge, samfunnsinteresserte investorer, som kjøper for å eie i minimum 25 år. Fokus er på transport, energi, sosial infrastruktur og telekom. Infranode har investert i flere norske prosjekter, Omsorgsbolig AS, Oslofjord Varme og Akershus Energi, men jakter på nye. På Eiendomsdagene 2019forklarer gründer Philip Ajina hvordan jakten regisseres!
 
I olje- og gassbransjen
Eiendomsselskapet Asset Buyout Partners (ABP) er eid av oppkjøpsfondet HitecVision, og i vår kjøpte de forsyningsbasen på Mongstad for rundt fire milliarder kroner. De styrker deres posisjon og konkurransekraft gjennom eierskap og tilstedeværelse ved to av de mest sentrale forsyningsbasene for olje- og gassindustri i Norge. Strategien er klar: Å satse på eiendommer i norske olje- og gassklynger. 

På Eiendomsdagene 2019 forteller gründer William Wittusen hvordan transaksjoner a la Mongstad vil øke selskapets vekstmuligheter betydelig. 

 
SE PROGRAM FOR EIENDOMS DAGEN 2019
99 kulturminner kartlagt i Hovinbyen:

– Kult med gjenbruk!

Byantikvaren fant overraskende mye fin næringsbebyggelse fra etterkrigstiden og anbefaler gjenbruk i stor stil når Hovinbyen utvikles.