Hopp til innhold

Forside

 

Marja Skotheim Folde ny leder i Boby

Under generalforsamlingen i Norsk Bolig- og Byplanforening ble Marja Skotheim Folde valgt til leder for perioden 2020-2022. Marja har vært nestleder og økonomiansvarlig i det avtrappende styret. Hun har bodd 15 år i Granada i Spania hvor hun studerte arkitektur og arbeidet deretter ved universitetet i en forskningsgruppe spesialisert på urbanisme.

2013-2019 arbeidet hun syv år i byutviklingsstaben i Skien. Hun har master i urbanisme fra på AHO. I dag er hun ansatt på alt. arkitektur i Oslo og underviser i urbanisme og landskap på AHO

 

 


Dobbeltmedlemskap Norsk Boby og Habitat Norge

Styret i Norsk Boby legger til rette for at enkeltmedlemmer av NBOBY – registrert direkte eller gjennom lokale avdelinger – på frivillig basis ved en lite tillegg sum blir medlem av Habitat Norge med alle rettigheter. Slike medlemmer har stemmerett på årsmøte/ generalforsamling både i…

Les mer


FRA HABITATT NORGE

Kenyansk ungdom i desperat kamp

mot COVID-19 – nå er 500.000 hender vasket

Ungdom i Mathare slummen utfordrer statsministeren til å fokusere på 1 milliard fattige i verdens byer.
Isaac Muasa, koordinator for «Mathare Environmental Youth One Stop-center», har i dag sendt et brev til statsminister Erna Solberg. Han ber om at Norge anerkjenner ungdommens bidrag til kampen mot spredning av COVID-19 og gir støtte til 1 milliard slumboerne globalt. De er episenteret for pandemien. Denne «bottom billion» er neglisjert av internasjonalt utviklingssamarbeid.

Les mer


PLAN: Norsk BOBYs medlemsblad

PLAN er et tidskrift for samfunnsplanlegging, bolig- og byplan, og regional utvikling. Tidsskriftet legger vekt på emner som berører ulike planfag som arkitektur, ingeniørkunst, samfunnsvitenskap og økonomi, presentert gjennom fagartikler, reportasjer og intervjuer som omhandler både praktisk fagutøvelse, forskning og politikk.


Reformisme og det moderne landskapet

En film laget til Norsk Bolig- og Byplanforenings 100-årjubileum.
Regi: Bodil Furu, videokunstner
Manus: Anne-Kristine Kronborg, kunsthistoriker

Til toppen