NYHETSBREV 01. JULI 2020

Stortinget må gjøre Oljefondet mer ansvarlig

Ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for Oljefondet har vært vårens store snakkis. Denne ukas rapport fra Etikkutvalget for Oljefondet er langt viktigere for fondets ansvarlighetsarbeid. Nå må Stortinget gripe sjansen, og sikre at banken tar de store skrittene.

Mandag presenterte Etikkutvalget for Oljefondet en rapport med en rekke forslag til hvordan de etiske retningslinjene for vår felles sparegris kan styrkes. Vi ser med glede at mange av våre innspill har blitt foreslått, nå må politikerne løfte ansvarligheten i fondet ytterligere.

Fornebubanen koples
til E18 utbygging

Samferdselsminister Knut Arild Hareide er villig til å gi 8,1 milliarder kroner til Fornebubanen – dersom Oslo og Viken blir enige om finansiering av ny E18.

Det kommer fram etter et møte Hareide hadde med bymiljøpartene Oslo og Viken, Bærum, Frogn og Lillestrøm kommuner torsdag formiddag, skriver  Budstikka.

Byggingen av den nye motorveistrekningen fra Lysaker på grensen mellom Oslo og Bærum – og til Ramstadsletta på Høvik i Bærum, er avhengig av at Oslo og Viken gir en nødvendig lokal økonomi-garanti.

København verdens arkitekturhovedstad 2023

Som den kun anden by nogen-sinde bliver København UNESCO World Capital of Architecture.

København er allerede internationalt kendt for sine bæredygtige byløsn-inger og høje livskvalitet, der prioriterer cykelkultur og grønne byrum.

Oslo kvadraturen er ikke et byutviklingsområde

Byantikvar Janne Wilberg mener eiendomsaktørene må ha forståelse for at Kvadraturen ikke er et utviklings- eller transformasjons-område, men et bevaringsområde av nasjonal verdi.
 

Oslobygg KF får direktør

Oslobygg KF er et kommunalt foretak opprettet av bystyret i Oslo i januar 2020, og vil bestå av foretakene Kultur- og idrettsbygg, Omsorgsbygg, Undervisningsbygg og utbyggingsvirksomheten til Boligbygg. Sammenslåingen vil etter planen finne sted i løpet av 2021, og foretaket vil bli en av Norges største byggherrer ….

Regulære eller irregulære migranter?

Norge gir 15 millioner kroner til FNs oppstartsfond for arbeid med migrasjon, Migration MPTF. Bidraget skal brukes til å beskytte sårbare migranter og bekjempe irregulær migrasjon.

Hyttedrømmen som spiser natur

Hytte-Norge eser ut og setter naturen vår under press. Kan det fortsette?

Syden forsvant med pandemien, men hyttedrømmen lever. I sommer tvinges mange på norgesferie. Ferievaner endres, kanskje for alltid. Hytteplaner gis ny næring.

Nordmenn virker umettelige på hyttelivet.

Les mer

30 000 tonn stein til Danmark

NCC Steinmaterialer har inngått avtale med det danske Kystdirektoratet om leveranse av vannbyggingsstein som skal benyttes til kystsikring av Nordsjø- og Skagerakkysten på Jylland.

Les mer

Bilens framtid i Midtbyen Trondheim

Les mer

Ja til å flytte
containerhavn i Kristiansand

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har i dag godkjent kommune-delplan for havneområdet Kongsgård–Vige i Kristiansand.
– Med dette legger vi til rette for at både containerhavnen og sentrum kan videreutvikles for å møte fremtidige behov, sier kommunal- og moderniserings-minister Nikolai Astrup.

BOKANMELDELSE – av arkitekt og journalist  Odd Iglebæk

Byernes jord

Arkitekt og bydebattør Peter Schultz Jørgensen er ute med en ny bok
Den handler om eiendomsrett og byutvikling. Det er en innsiktsfull bok, som unektelig reflekterer forfatterens begeistring for temaet.
Språket er lett og velskrevet, så det at den er på dansk, bør ikke være noe hinder. Leses kan den også fordi det er sjeldent det publiseres. Boken er også rikt illustrert med foto og kart som utdyper.

Les mer

Solgt for 740 millioner

Det var i månedsskiftet januar/februar at det ble kjent at Bane NOR Eiendom skulle selge utviklingsprosjektene Quality River Station og kontorbygget Drammen stasjon Business Center. Men da koronaviruset Covid-19 rammet Norge, ble salget av hotellet lagt på is. Samtidig hadde Bane NOR Eiendom fortsatt håp om å få til et salg av kontorbygget på 13 000 kvadratmeter.

Finansparken årets trebygg

Prisen ble delt ut under et arrangement på Doga onsdag 24. juni og går altså til næringsbygget Finansparken, som er det nye hovedkvarteret til SR Bank i Stavanger. «Prosjektet har utfordret alle de involverte aktørene til å bidra med utvikling og nytenking,» 

Växtinstallationen Infield

Parkeringsplats omvandlas till växtinstallation. Ett inlägg i debatten om grönskans betydelse i våra städer. Betydelsen av grönska i våra städer är stor, vilket visat sig vara extra tydligt i dessa tider då människor återupptäckt de nära gröna platserna.

11000 kommunale boliger i Oslo brannsikres

I samarbeid med Oslo Brann- og redningsetat (OBRE) er Boligbygg Oslo KF i ferd med å gjennomgå brannsikkerheten i nærmere 11.000 kommunale boliger.

Les mer

Tollefsen og Fredriksen kjøper Veidekkes eiendommer

Nytt EU-prosjekt vil endre matsystemet i byene

Gjennom eksperimentelle metoder og kunnskapsdeling skal forskere ved OsloMet utforske nye måter å produsere og distribuere mat i europeiske byer.

Les mer

Hong Kong
– verdens dyreste by å bo i

Hongkong havner igjen på toppen av listen over verdens dyreste byer å bo i. Som nummer to kommer litt overraskende nykommeren Ashgabat i Turkmenistan.

Les mer

Norsk Boby
ønsker deg en god sommer!

it’s a good tip to remember!

Siste aktuelt

Nyhetsbrev 6. Januar 2021

Vondt nyttår i Gaza   Nyttårsaften for 12 år siden t...

NYHETSBREV 2. DESEMBER 2020

      NY BOK Verden av byer Ny...

NYHETSBREV 02. NOVEMBER 2020

Fornybar energi som tar hensyn til mennesker og miljø Norge skal o...
© 2021 Norsk Bolig og Byplanforening   |   Utvikling: abc Partner as 
Til toppen