NYHETSBREV 28.06 2019

Vil bli høyest i byen – og gi bort toppen i ti år

KLP ønsker å reise Oslos høyeste bygg der den gamle postterminalen ved Oslo S ligger i dag. Nå vil de ha hjelp til å utforme øverste etasje.

Nå inviterer selskapet alle til å komme med idéer til hva toppetasjen skal bestå av og vil gi 100.000 kroner til hver av tre vinnere. I tillegg vil den som til slutt står for konseptet få ti års gratis leie på noen av de mest attraktive kvadratmeterne i byen, hevder de i en pressemelding.

Konkurransen betyr at en skoleelev for eksempel kan stikke av med 100.000 kroner for en god ide, og at noen andre får de ti årene med gratis leie i fanget. Eller at en organisasjon med en god idé med seg selv som leietaker både kan vinne begge deler. Direktør Knut Olav Åmås i Fritt Ord leder juryen som kårer de tre vinnerne på slutten av året.

Les mer

Oslo Urban Arena 2019

 12.-13. september 2019 – Oslo

5 millioner m2 i Göteborg

Älvstaden i Göteborg
Upåvirket av de store overskriftene her hjemme utvikler Gøteborg 5 millioner kvadratmeter langs Göta Älv i sentrum av byen under visjonen «River City». I motsetning til Oslos Fjordby utvikler kommunen selv og bruker områdene aktivt som et testbed for innovative løsninger innen alle former for bærekraft, inkl. medvirkning, billige boliger. mobilitet og byjordbruk. Hør Christine Olofsson fra Älvstranden AB fortelle om Nordens største byutviklingsprosjekt.

PÅMELDING

 Ordinær pris: Kr 3.950,- pr person

OMA medlem pris: Kr 2.950,- pr person

Retten til forandringer forbeholdes. Påmelding er bindende, og eventuell avmelding må skje skriftlig senest 14 dager før arrangementet.

SE PROGRAMET

Meld deg på

Location: KULTURHUSET, HOVEDROMMET, Youngs gate 6

Slik blir det nye regjeringskvartalet

Fleksibilitet er hovedfokus for det nye regjeringskvartalet, som skal huse 4700 statlige arbeidsplasser.

 

 

 

Obos sliter!

En topp­leilighet til 95 millioner kroner på Majorstua er per midten av juni ennå ikke solgt.

 

Milliardsprekken på InterCity

InterCity-prosjektet Venjar-Langset ved Eidsvoll sprekker med én milliard kroner. 

Slik vinner Oslo

Før fulgte alle de små underleverandørene og oppstartsbedriftene etter hovedkontorene. Nå forteller Fredrik Winther at de store hovedkontorene følger etter oppstartsbedriftene til Oslo sentrum.Forlanger 45 millioner for drøyt to mål

De to tomtene ligger inntil jernbanelinja like 100 meter fra Lørenskog stasjon og måler i alt snaut 2,2 mål.DYRT: Eieren forlanger 45 millioner kroner for disse to tomtene på Lørenskog. Foto Google Street View

 

Grønne tak i Oslo
Flate, harde tak kan bli myke og grønne. Det handler om biomangfold, matproduksjon og overvannshåndtering. 

Byrådet i Bergen vil bygge nytt i rådhuskvartalet
 

 

Byrådet i Bergen ønsker å fornye rådhuskvartalet med et nybygg og ny foajé til dagens blokk. Brannmuseum skal også bli en del av kvartalet.

BYLIVKONFERANSEN 2019

Tønsberg 17. og 18. septemberPå årets BYLIVkonferanse i Tønsberg 17. og 18. september setter vi fokus på hverdagsbyen og opplevelsesbyen.

Hvordan kan vi sammen utvikle byene som livsarena, møteplass og identitetsbærer? Utviklingskraften ligger i et tett samspill mellom kommune, næringsliv, kulturaktører og frivillighet.

Bli med og la deg inspirere gjennom aktiv deltakelse på verksteder, kurs og befaringer og hør foredrag fra lokale og nasjonale aktører.

BYLIVkonferansen er viktig for alle dere som jobber med by- og stedsutvikling, både i det offentlige og private, eller dere som bidrar til levende byer gjennom politikk, private initiativ eller frivillig arbeid. Velkommen til to inspirerende dager!

Se programmet og meld deg på

Tid: 17.-18. september 2019
Sted: Quality Hotel Tønsberg

BYLIVkonferansen 2019 arrangeres av BYLIVsenteret i Norske arkitekters landsforbund og Vestfold fylkeskommune, i samarbeid med Tønsberg kommune og Tønsberg Sentrum.

BYGGER TUSEN NYE BOLIGER

SLÅR SV: Investor Tollef Svenkerud eier Fredensborg Bolig sammen med milliardæren Ivar Tollefsen. Nå bygger de boliger for folk som vil nedbetale boligen gjennom leia, en modell også SV ivrer for å innføre i Oslo.

NYBYGGERE: Fredensborg AS har tjent seg rike på utleieboliger. Nå blir de først ute med å tilby leie-til-eie-boliger i Oslo.

Les mer

GOD SOMMER!