NYHETSBREV 29.04 2019

THE URBAN NEWS YOU NEVER GET FROM THE NORTH

Velkommen til UN Habitat og Habitat Norges formiddagsmøte 24 mai om «The Urban News you Never get from the North» om Bærekraftmålenes relevans for byutvikling i Nord.

Både FN og Bærekraft-målene er universelle og fokuset deres er globalt – ikke nord – sør. Møtet skjer i forbindelse med «Urban Future» konferansen i Oslo. Det er åpent og gratis for alle. I «Folk», Torgata 15, 8 etg. vis a vis Youngstorget. PROGRAM

REGISTRER DEG HER

EUROPAS STØRSTE KONFERANSE FOR BÆREKRAFTIG BYUTVIKLING

URBAN FUTURE Global Conference arrangeres Oslo i mai. BYLIVsenteret er nettverkspartner, og alle våre kontakter får betydelig rabatterte billetter ved påmelding før 30.4

LES MER OG MELD DEG PÅ

Solon skal bli like store
som Selvaag og OBOS

 

Solon Eiendom, med aksjonærer som Tore Aksel Voldberg og Runar Vatne i ryggen, har sterke vekstambisjoner for de neste årene.

FORNØYD: Storaksjonær Tore Aksel Voldberg (i midten) var synlig fornøyd over det han fikk se og høre under kapitalmarkedsdagen i regi av Solon Eiendom. Etter presentasjonen var det pølsefest for de inviterte.

Torsdag denne uken samlet Solon Eiendom en gruppe investorer, aksjonærer, analytikere, samarbeidspartnere og konkurrenter til en såkalt kapitalmarkedsdag. Seansen ble holdt på Felix konferansenter på Aker Brygge, og det var et målrettet program som ble servert de inviterte.

Miljødebattene 

Syklister som hater bilister. Og motsatt

Oslo har som målsetning at sykkelandelen skal øke til 16% innen 2025. Det må til både for å nå klimamålene og for å unngå lange køer. Likevel er konfliktnivået høyt mellom disse gruppene. Begge mener den andre tar for lite hensyn. Hvordan skal vi dele veien i Oslo. Og hvor skal de stakkars fotgjengerne gjøre av seg?

Ingen registrering er påkrevd, men du kan melde din interesse via Facebook 

Seminaret vil bli streamet via CIENS sin Facebookside.

SE PROGRMET

81.000 per meter i sommerparadis

STRAND: Slike prosjekter som dette på Jeløya er sjelden vare i markedet. Ill.: Stranda Vest

Av de elleve eksklusive boligene som nå bygges i vannkanten er det bare en igjen. De ti første forsvant som dugg for solen.

Bare to hus i Oslo er over 100 meter høye. Om få år kan det komme seks til.

Når tåken i Oslo ligger som lavest over sentrum, er det i dag bare to bygninger som ruver over den: Posthuset og Plaza. FOTO: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Reglene i Oslo er enkle: Ingen hus over 30 meter, bortsett fra i de mest sentrale områdene. Maksgrensen er 42 meter. Ved enkelte knutepunkt kan høye tårn tillates.

Unntaket er området rundt Oslo S. I 2004–2005 laget politikerne en høyhusstrategi, som har vært førende for andre planer siden.

Les mer

Meld. St. 21 (2018–2019)

Nytt regjeringskvartal

Stortingsmeldingen omhandler arbeidet med nytt regjeringskvartal fram til våren 2019, beskriver tidligere planleggingsfaser og gjør rede for vurderinger og beslutninger særlig knyttet til regjeringskvartalets funksjonalitet og arbeidsplassutforming, sikkerhet, bymiljø og miljøproblematikk.

Bygningsintegrert solenergi
Bygningsintegrert PV (BIPV) er løsninger der PV-elementet i tillegg til å produsere elektrisitet fra…

 

Enorm hytteinteresse fra nordmenn

100.000 norske husholdninger går med planer om å kjøpe hytte. Og de fleste som kjøper ender på fjellet.

DESTINASJON: Mens vi før i tiden ville være for oss selv på hytta, er det de store destinasjonene som Trysil, Hemsedal Hovden og Sjusjøen som kommer til å ta det aller meste av hytteveksten i fremtiden. Folk vil ha aktivitet og tilbud. Foto: Trysil.com

Skal bygge alpinparadis for tre milliarder kroner

Kommunedelplanen som omfatter Eidfjord Resort ble i dag godkjent av kommunal og moderniseringsdepartementet.

– Nå kommer endelig Eidfjord Resort, Vestlandets nye helårs reiselivsdestinasjon. 800 meter over havet og ca 200 skidager i året, et eventyr ved foten av Hardangervidda. Vi gleder oss til å starte utbyggingen og til å ta dere med på denne spennende reisen, jubler initiativtaker og hovedeier Ivan Løvheim etter at regjeringen

Samferdselsministeren
Bestiller framtidsbileteArbeidet med det faglege grunnlaget for Nasjonal transportplan 2022-2033 er i gang. No har Samferdselsdepartementet bestilt ei kartlegging av dei viktigaste utfordringane i transportkorridorane og i byområda, og eit framtidsbilete av transportomfanget dei neste 30 åra.

Moss, Voss og Bergen finalister til Attraktiv by-prisen 2019

Bergen, Moss og Voss konkurrerer om å bli Norges mest attraktive by i 2019. Årets tre finalister kjennetegnes av å ha gått gjennom store endringer og er forbilder for en god og fremtidsrettet utvikling.