NYHETSBREV 31.05 2019

Verdt langt over ti milliarder kroner

Forskningssjef Erling Røed Larsen vil bygge leiligheter i Oslos kolonihager for å få ned boligprisene. Nå får han svar fra bransjen.

MILLIARDER: analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom sier kolonihagene er verdt mange milliarder som boligtomter, men å bygge der hjelper lite på prisene.

 

 

Doblet resultatet til 1,7 milliarder

Aspelin Ramm tjente fett på eiendomssalg i året som gikk.

– Det er et veldig bra resultat, som ikke minst skyldes at vi gjennomførte noen store salg av realiserte utviklingsprosjekter, sier administrerende direktør Gunnar Bøyum til E24om overskudd før skatt på 1,7 milliarder kroner i fjor.

Han sier de har solgt eiendommer for 4,3 milliarder kroner de siste par årene, mot eiendomskjøp for 2,1 milliarder. For 2018 var resultatet like stort som omsetningen, som også tikket inn på 1,7 milliarder.

Les mer

FROKOSTMØTE

Design for demontering og ombruk
Torsdag 6. juni kl. 08.00 – 10.00

Fleksibilitet og endringskapasitet er to kvaliteter som står høyt i kurs både for byggherrer og leietakere. Med gryende interesse for sirkulære bygg, er også endringsevne for å sikre optimalisering av bygg og materialer et mål. Design for demontering og ombruk er en nøkkelstrategi for byggherrer, arkitekter, rådgivere og entreprenører som ønsker å bevege seg inn i sirkulærøkonomien.
LES MER OG MELD DEG PÅ

Investeringene på land gjør kablene mindre lønnsomme

Det er brukt store summer i nettet på land for å tilrettelegge for utenlandskablene, viser ny oversikt fra OED. Rødts Bjørnar Moxnes mener energiministeren derfor overdriver kablenes positive innvirkning på nettleia.

 

Disse fem er med i de tre første konkurransene for bygging av nytt regjeringskvartal

 

Tillater riving av én fløy av Y-blokka

Plan- og bygningsetaten gir Statsbygg rivetillatelse for nordre fløy av Y-blokka. – Vi mener at Y-blokka med Picasso-utsmykkingen er internasjonalt unik, og klimagassberegninger for bevaring eller riving må gjennomføres, sier etatsdirektør Ellen de Vibe.

60 kilometer ny riksvei i 2018

Statens vegvesen åpnet 16 store prosjekter i 2018. Blant disse var Hålogalandsbrua som er Norges nest lengste hengebru. Anlegget Bommestad-Sky med Farrisbrua, som åpnet 8. mai 2018, ble kåret til Årets Anlegg.

FROKOSTMØTE

Lansering av håndbok i aldersvennlig stedsutvikling
Onsdag 12. juni, kl 08:30 – 10:30

 

Arbeidet med å skape et aldersvennlig samfunn favner vidt og går på tvers av både fagfelt, sektorer og samfunnsinstitusjoner. I håndboka ønsker vi å vise hva som er særlig viktige grep i et aldersvennlig samfunn, sett gjennom «planleggerbriller», og hvordan dette henger sammen med overordnede mål for by- og stedsutvikling.

Håndboka skal gi nyttige råd og praktiske tips til  kommunene i arbeidet med å skape gode og aldersvennlige byer og tettsteder.

LES MER OG MELD DEG PÅ

 Servering av frokost fra kl 08:00
Sted: Kulturhuset, Youngs gate 6, 0181 Oslo

Veien til Paradis
går gjennom kirkegården

Stavanger skal fortettes. Kan et statlig jernbaneforetak og et gigantisk oljeselskap sørge for byutviklingen vestlandsbyen sårt trenger?

Miljødebattene – Kampen om bytrærne

Oslofolk engasjerer seg for å bevare og for å fjerne bytrær. Hvor viktig er bytrærne? Burde vi ikke kunne ofre noen av dem for fremkommelighet, sol og utsikt? Eller har de så stor verdi for felleskapet at de bør bevares? Møt opp for å delta i diskusjonen.

Ingen registrering er påkrevd, men du kan melde din interesse via Facebook. https://www.facebook.com/events/406100490171156/

Seminaret vil bli streamet via CIENS sin Facebookside.

https://www.facebook.com/CIENSNorway/