NYHETSBREV 05. JUNI 2020

 

Beboere i Aarhus samlet seg på Rådhusplassen denne uken for å mane til kamp mot planene om å rive en rekke allmenne boliger og tvangsflytte familier i byen. FOTO: MAHMOUD HALIMAH

Krever omkamp om Danmarks «getto-lover»

Kommuner og boligforeninger må ta gravemaskiner til hjelp for å innfri Danmarks nye «getto-lover». Beboere og fagfolk fortviler, mens et politisk parti ber om folkeavstemning.

Om byer, drap og pandemier

Litt av en tittel i krisetider, tenker du kanskje? Denne artikkelen handler vel om korona, tenker du kanskje også? Og hvis ikke folk blir…

What makes urban change?

In the latest blog in the series on a transition to a predominantly urban world, David Satterthwaite takes a closer look at drivers and influences of urban change.

Read the blog and take a look at the whole series

Addressing COVID-19 in informal settlements

This paper highlights the major challenges and considerations for addressing COVID-19 in informal settlements. It discusses what is known about vulnerabilities and how to support local protective action.

Readmor

Kinafrykt for Hålogalandsveien

Av frykt for at Nord-Norges største veiprosjekt skal gå til et kinesisk selskap, vil NHO og LO at anbudet skal deles. Samferdselsdepartementet vil investere nær 10 milliarder kroner i prosjektet, som inkluderer over 140 kilometer med ny vei mellom Bjerkvik, Harstad og Sortland i Nordland. De vil at én utbygger skal få hele oppdraget.

Oslos bygg
– en minneliste

Enkelte nekter å gi opp kampen for bevaring av Y-blokka. Dette er langt fra første gang slike protester har blitt oversett.

Ingen heksekunst å sikre Y-blokka 

Professor Terje Kanstad fra Institutt for konstruksjonsteknikk ved NTNU møter Gisle Løkken, president i Norske arkitekters landsforbund til debatt om det som etter hvert er blitt landets mest omtalte og omdiskuterte bygg.

Norsk bistand må endres

Det er behov for en plan for å utvikle forebyggende tiltak for sårbare grupper. 90 prosent av Covid-19-tilfellene finner vi i byer.

På tross av gjentatte FN erklæringer siden 1976 om å redusere verdens slumbefolkning har u- landenes eliter, vestlige utviklingspolitikere og byråkrater lukket øynene

European cities bet on pedal power after lockdown

The Brussels government is desperate to get people out of lockdown and onto their bikes rather than back into traffic jams.

Korona og norsk byplanlegging

Selvsagt vil den økologiske utfordringen fortsatt kreve en bærekraftig omlegging av byplanleggingen, med et redusert energiforbruk som overordnet grep. Men det grunnleggende nye i urbanismetenkningen – når pandemiepoken en dag er over – kommer til å handle om behovet for et sosialt og kulturelt fokusskifte i byplanleggingen.

Les mer

St. Olavs gate 32 til salgs

Regjeringen inviterer Student-
samskipnaden SiO til å kjøpe St. Olavs gate 32 i en budrunde. SiO svarer at de ikke kan konkurrere på det åpne markedet.

Oslo Met
5. juni frist for mastersøknad
Er du masterstudent og jobber med temaene by eller sted, migrasjon eller integrering, bolig eller demografi, demokrati eller styresett, helse eller velferd, klima eller miljø, planforskning eller regional utvikling, bistand eller evalueringer i Norge eller resten av verden?Vi ønsker flere studenter velkommen. Søknadsfrist for å søke studentplass på instituttet til høstsemesteret er 5. juni.

LES MER OG SØK

Filipstad bygges ut

R– Jeg er veldig glad og stolt over at vi nå kan transformere Filipstad. Saken har ligget på vent i over ti år, så det er fantastisk viktig å greie å komme til enighet, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Fattigdom eksploderer i Latin-Amerika

Tallet på fattige i Latin-Amerika vil øke med 30 millioner bare i år, spår FN-organet Cepal. En eksplosjon i fattigdom blir det mest alvorlige resultatet av koronapandemien, mener mange eksperter.

Oslos øyer skal reguleres

Små, sjarmerende broer. Båter og båthavner. Badestrender og badehus. Mange gamle trehus. Skog og naturvernområder. Ja, øyene sørøst i Oslo er spesielle.


Publisert

i

av

Stikkord: