Velkommen til Slumkonferansen

Habitat Norge, Utenriksdepartementet og NORAD inviterer deg til konferansen

Hvem eier byen? Eksklusjon og inklusjon. Noen globale utfordringer

Verden står overfor en urban boligkrise av uante dimensjoner. I dag har nesten 1.6 milliarder mennesker boliger som er utilstrekkelige, en million er hjemløse og seksti millioner er tvangs- forflyttet. Situasjonen har mange dimensjoner. Den omfatter utfordringer som spenner fra tvungen utkastelse til forflytting og gentrifisering. Fra gjeldskrise og innstramninger i offentlig boligbygging til eksponensiell slumvekst. Den globale, urbane fattigdoms- og boligkrisen blir drevet fram av krig og ødeleggelser, naturkatastrofer og klimaendring, feilslått, kapitaldrevet utvikling, land-spekulasjon og korrupsjon.

Istanbul, nær Taksimplassen
Istanbul, nær Taksimplassen

Hvordan beskytte folk fra hjemløshet; forflytting; eksklusjon og utnyttelse?

Spørsmålene vil bli drøftet av Erik Solheim, eksekutivdirektør, FNs miljøprogram (UNEP); Cihan Uzuncarsilioglu, uavhengig forsker og aktivist, Istanbul; Yves Cabannes, tidliger leder av FNs Handlingsgruppe om tvungen utkastelse og Rose Molekotane, leder av FEDUP, Johannesburg  innen rammen av en Ny urban agenda/Habitat III som vil bli vedtatt i Quito, Ecuador, 17-20 oktober.

Byer og norsk utviklings- og utenrikspolitik. Hva bør vi gjøre?

Spørsmålet vil bli diskutert av et panel med representanter for ledende norske sivilsamfunns-organisasjoner, forskningsinstitusjoner og lokale myndighetsaktører. Utenriksdepartementet, NORAD, Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Habitat Norge vil kommentere innspillene.

Hvor og når: NORADs auditorium, Bygdøy Alle 2, 1. Etg. 12 september: 09.00-15.00

Program og registreringsskjema finner du på: www.habitat-norge.org eller på erierikberg@yahoo.com

GRATIS ADGANG

Hvem eier byen – program


Publisert

i

av

Stikkord: