Hvem eier byen? Eksklusjon og inklusjon. Noen globale utfordringer

Hvem eier byen? Eksklusjon og inklusjon. Noen globale utfordringer

Når

12.sep.2016    
09.00 – 15.00

Hvor

NORADs Auditorium, 1. Etg.
Bygdøy Alle 2, Oslo

Event Type

Habitat Norge, Utenriksdepartementet og NORAD inviterer deg til konferansen «HVEM EIER BYEN? EKSKLUSJON OG INKLUSJON. NOEN GLOBALE UTFORDRINGER»

Gratis adgang

Verden står overfor en urban boligkrise av uante dimensjoner. I dag har nesten 1.6 milliarder mennesker boliger som er utilstrekkelige, en million er hjemløse og seksti millioner er tvangs- forflyttet. Situasjonen har mange dimensjoner. Den omfatter utfordringer som spenner fra tvungen utkastelse til forflytting og gentrifisering. Fra gjeldskrise og innstramninger i offentlig boligbygging til eksponensiell slumvekst. Den globale, urbane fattigdoms- og boligkrisen blir drevet fram av krig og ødeleggelser, naturkatastrofer og klimaendring, feilslått, kapitaldrevet utvikling, land-spekulasjon og korrupsjon.

HVORDAN BESKYTTE FOLK FRA HJEMLØSHET; FORFLYTTING; EKSKLUSJON OG UTNYTTELSE?

Spørsmålene vil bli drøftet av Erik Solheim, eksekutivdirektør, FNs miljøprogram (UNEP); Cihan Uzuncarsilioglu, uavhengig forsker og aktivist, Istanbul; Yves Cabannes, tidliger leder av FNs Handlingsgruppe om tvungen utkastelse og Rose Molekotane, leder av FEDUP, Johannesburg  innen rammen av en Ny urban agenda/Habitat III som vil bli vedtatt i Quito, Ecuador, 17-20 oktober.

BYER OG NORSK UTVIKLINGS- OG UTENRIKSPOLITIK. HVA BØR VI GJØRE?

Spørsmålet vil bli diskutert av et panel med representanter for ledende norske sivilsamfunns-organisasjoner, forskningsinstitusjoner og lokale myndighetsaktører. Utenriksdepartementet, NORAD, Kommunal- og moderniseringsdepartementet og Habitat Norge vil kommentere innspillene.

For registrering  og mer informasjon:
http://habitat-norge.org/konferanse-hvem-eier-byen-eksklusjon-og-inklusjon-noen-globale-utfordringer/


Publisert

i

av

Stikkord: