• Gjenoppbygging av Ukraina – samarbeid om nettverks- og kunnskapsoppbygging

  Gjenoppbygging av Ukraina – samarbeid om nettverks- og kunnskapsoppbygging

  Habitat Norge har satt i gang et initiativ i samarbeid med BOBY og Polyteknisk forening for å bidra til nettverks og kunnskapsbygging i forbindelse med gjenoppbyggingen av Ukraina.

 • Engasjerende byutviklingsseminar i Sandnes

  Engasjerende byutviklingsseminar i Sandnes

  Fremtidens boliger og byutvikling er preget av høye mål, ambisjoner og krav til både miljømessig og sosial bærekraft. Hvilken posisjon ønsker Nord-Jæren å ta i denne konteksten? Hva er allerede gjort, hva gjøres akkurat nå og hvordan kan vi akselerer arbeidet? Hvordan skaper vi attraktivitet i større deler av byområdene, og ikke bare i sentrum? Hvordan kan man inspirere og skape gode eksempler til etterfølgelse? Hvor er fyrtårnene for bærekraft i regionen?

 • Høy temperatur på Oslo BOBys politiske byutviklingsdebatt

  Høy temperatur på Oslo BOBys politiske byutviklingsdebatt

  Det var høy temperatur og god stemning på Oslo BOBYs politiske byutviklingsdebatt 18. april. Alle partiene i Byutviklingsutvalget deltok.

 • Fullsatt debatt om Stavangers akropolis

  Fullsatt debatt om Stavangers akropolis

  På en høyde rett sør for Stavanger sentrum og togstasjonen ligger det som kalles Akropolishøyden på folkemunne. Her ligger et knippe store monumentalbygg fra slutten av 1800-tallet tegnet arkitekten Hartvig Sverdrup Eckhoff. Her ligger Rogaland teater, Stavanger museum, den gamle turnhallen, og Stavanger sykehus som i dag huser Rogaland fylkeskommune. Om noen år vil det gå […]

 • Stemningsfull BRAs-Jazz med Oslo Boby

  Stemningsfull BRAs-Jazz med Oslo Boby

  Ny standard for arealberegningsmetoder lanseres i løpet av våren, hvilke endringer kommer og hva betyr arealberegning for byutviklingen? Dette var noen av spørsmålene Oslo Boby reiste under fagmøtet på Byens Tak i Oslo.

 • Opptak av Norsk Planmøte 2021 – Strategisk byplanlegging

  Opptak av Norsk Planmøte 2021 – Strategisk byplanlegging

  Norsk Planmøte 2021 – Strategisk byplanlegging ble avholdt 1. – 2. november 2021 på VEGA Scene i Oslo og strømmet på nett. Her kan du se opptak av samtlige innlegg fra konferansen.

 • Generalforsamling i Norsk BOBY

  Den 26.10.22 ble det avholdt generalforsamling i Norsk BOBY. Protokollen finner du her: Signert protokoll generalforsamling BOBY 2022

 • Nytt styre i Norsk BOBY

  Nytt styre i Norsk BOBY

  Norsk BOBY valgte nytt arbeidsutvalg under generalforsamlingen i november. Det nye arbeidsutvalget er i gang med strategiarbeidet for å videreutvikle foreningen som tverrfaglig diskusjonsarena for byutvikling. Neste planmøte handler om økologi og finner sted i Tromsø i november 2023.

 • Nettsidene er oppe igjen

  Nettsidene er oppe igjen etter lengre tids nedetid på grunn av datainnbrudd. Det blir mer aktiviteter på sidene fremover. Følg også med på: https://www.facebook.com/norskboby Kaveh Kawousi har tatt over som ansvarlig for nettsiden og sosiale medier.

 • GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!

  GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!

  Vi takker våre medlemer og samarbeidspartnere for interessante seminarer og konstruktive diskusjoner i året som har gått. Vi ser frem til et nytt og spennende år som kan gi mer engasjement rundt by- og samfunnsplanlegging. Takk til alle som har bidratt til at flere får forståelsen for at by- og samfunnsplanlegging er like viktig nå som […]