Moderne tog – nøkkelen til utslippskutt?

Når

22.jan.2019    
18.00 – 20.30

Hvor

Litteraturhuset i Bergen
Østre Skostredet 5-7, Bergen

Event Type

I forbindelse med Klimafestivalen i Bergen inviterer Norsk Bane – i samarbeid med Bergen bolig- og byplanforening, Bergen arkitektforening, Naturvernforbundet, Framtiden i våre hender og Besteforeldrenes klimaaksjon – til åpent møte med foredrag og panelsamtale på Litteraturhuset 22. januar.

Dersom mål om utslippskutt skal nås, må innenlands flytrafikk og godstrafikk på trailer reduseres kraftig. Dette kan oppnås ved at landet bindes sammen med et nytt, moderne jernbanenett.

Norsk Bane og Deutsche Bahn International har utarbeidet et nettverk for moderne jernbane i Norge med tilknytning til Norden og Europa.

Program
Innledning v/ Thor Westergaard Bjørlo, sekretær i Lyntogforum Vestlandsbanen over Haukeli og kommunikasjonssjef for Norsk Bane.
Klimaoppdatering v/ Ingjald Pilskog, førsteamanuensis ved Høgskolen på Vestlandet og tilknyttet Bjerknessenteret for klimaforskning.
Panelsamtale etter foredraget med bl.a. Natalia Golis (fylkesleder og fylkesstyrerepresentant MDG) og Arne Øi (seniorrådgiver FN-sambandet).

Arrangementet er gratis. Vel møtt!

Last ned hele plakaten om møtet her, og del den gjerne videre!


Publisert

i

av

Stikkord: