Velkommen til workshop 30.01.20

Habitat Norge og Statens kartverk samler verdensledende ekspertise på land- og eiendomsforhold i Oslo

Globale utfordringer om land og eiendom

I forbindelse med møtet i Det internasjonale styret i UN Habitats “Global Land Tool Network” i Oslo, siste uke i januar, arrangerer Habitat Norge og Statens Kartverk en viktig workshop. Utgangspunktet er at rettferdige land- og eiendomsforhold er en avgjørende faktor for kampen mot sult og fattigdom. Det er godt dokumentert fra en rekke land at landreformer og tilsvarende tiltak legger grunnlag for sosial og økonomisk utvikling.

Workshop’en vil med utgangspunkt i praktiske eksempler og tilnærminger se på hvordan økende utfordringer i økososiale-systemer hvor land og eiendom står sentralt (konflikt, katastrofe, tvungen forflytting, klimaendring osv.) tvinger fram handling. Mulige politiske reformer og tiltak som kan resultere i sikrere eiendoms-forhold (secure tenure/right to housing) for alle innen rammen av Bærekraftmålene og Ny urban agenda vil bli diskutert.

Utfordringene, med utgangspunkt i at vi står ved inngangen til Handlingstiåret for Bærekraftmålene, vil bli drøftet av ledende utviklingsforskere og – byråkrater fra hele verden.  Innledere og diskutanter kommer fra FN organisasjoner som FAO, IFAD og FN Habitat, fra forskningsinstitusjoner som Det tekniske universitetet i Munchen, University of East London, Norges Miljø- og bioviten-skapelige universitet og Senter for miljø og utvikling, samt sivilsamfunnsorganisasjoner som den globale likestillingsbevegelsen Huairou, Den internasjonale føderasjonen for landmålere og «The International Land and Forest Tenure Facility». Workshopen åpnes av visedirektør i FN Habitat – kamerunianeren Victor Kisob.

«Mordet på Perween» (The Rebel Optimist)
Statens kartverk og Habitat Norge viser kvelden før – onsdag 29 januar, kl. 19.00, i «Jungelen» i Torggata 15 / Youngstorget – filmen «Mordet på Perween» (The Rebel Optimist) om arkitekten og aktivisten Perween Rahman. Hun ble i 2013 ble tatt av dage av landmafiaen i Karachi i arbeidet med å utvikle det som i dag framstår som verdens største og mest vellykkede slumoppgraderingstiltak «Orangi Pilot Project». Påmelding er ikke nødvendig.Det er gratis adgang for alle.

Meld deg på workshopen:

“Commitment to Action: Land and Property
Rights for Sustainable Development” 

Torsdag 30. januar, 9.00 til 15.30 

Hammersborggata 9.Oslo.

SE PROGRAM OG MELD DEG PÅ HER

Registrering kan også skje direkte på habitat-norway@gmail.com.

Publisert

i

av

Stikkord: